Sollicitatie op slippers

Start | Sollicitatie op slippers

Hoera, ik mag op sollicitatiegesprek komen! Ik bereid het gesprek tot in de puntjes voor en schrijf van tevoren mijn kwaliteiten en ook een paar valkuilen op. Deze valkuilen omschrijf ik dan weer zo positief mogelijk want ik wil natuurlijk goed voor de dag komen. Ik ben er best gespannen onder. Hoe blijf ik zo goed mogelijk mijzelf? Ik wil mij niet mooier voordoen dan ik ben en ik wil eerlijk en transparant blijven. 

Deze sollicitatie verloopt een beetje anders dan gepland, namelijk via een videoverbinding, omdat ik op de dag van het gesprek op vakantie ben in Frankrijk.

Op de bewuste ochtend van het gesprek maak ik mij klaar in ons vakantiehuisje: jurk aan, make-up op, haar netjes in model. Ik twijfel even, maar kies er dan toch voor om mijn slippers aan te trekken. Niemand die via de webcam kan zien dat ik op mijn blote voetjes solliciteer natuurlijk. Ik besluit dat die slippers symbool zullen staan voor ‘lekker mijzelf zijn’.  

Tijdens het gesprek voel ik mijn slipper aan mijn voet voel bungelen. Ik glimlach en ontspan en gaandeweg het gesprek ben ik steeds meer mijzelf. 

Ik dank God dat ik mijzelf nooit anders hoef voor te doen dan ik ben. Zowel voor mijzelf als voor anderen is het fijn dat ik een vrouw uit één stuk ben. Ik heb geleerd: ‘Op mijn slippers sta ik stevig in mijn schoenen!’

En die baan? Die heb ik gekregen! Dankbaar!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.