Slowmotion

Start | Slowmotion

Bij een filmpje dat in slowmotion wordt afgespeeld, zie je ineens dingen die totaal aan je voorbij zouden gaan als je hetzelfde filmpje op normale snelheid zou afspelen. Bijvoorbeeld bij een opname van een atleet in actie, zie je bij een normale opname gewoon iemand die over een baan sprint. 

Bekijk je diezelfde filmopname in slowmotion, dan vallen de details ineens op. Je ziet de manier waarop de atleet zijn voeten op de grond laat neerkomen. Je ziet de krachtige spierbundels over zijn hele lijf meebewegen bij elke stap die hij zet. Je ziet zweet parelen over zijn gezicht. Je ziet verbeten gezichtstrekken, een gevecht wordt geleverd. Je ziet ieder detail. Het levert soms prachtige, emotionele beelden op. 

Af en toe dwing ik mijzelf om even stilte staan bij mijn eigen leven. Kijk ik als het ware in slowmotion naar mijzelf. Waar houd ik mij eigenlijk mee bezig? Waarom doe ik wat ik doe? Waarom zet ik bepaalde stappen en waarom op die manier? Word ik er blij van en maak ik anderen er blij mee? En met wie ben ik te zien in het filmpje? Word ik vergezeld door mensen die een positieve invloed op mij uitoefenen? En speelt God een rol in mijn film? Als je inzoomt op de details zie je dingen ineens heel helder zoals ze zijn. Er is ruimte voor bezinning, verandering, groei.

‘Langzame beweging’ is de vertaling van het Engelse woord ‘slowmotion’. En laat die slowmotion nou net voor een groeispurt zorgen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.