Slaap lekker!

Start | Slaap lekker!

Asaf, de psalmist is een slechte slaper. Levendig omschrijft hij in Psalm 77 zijn slechte nachten: Hij heeft geen rust, hij is verdrietig, kan de slaap niet vatten en piekert over van alles en nog wat en kan geen antwoorden vinden op zijn vragen.

Herken je dat? Ben jij ook een woeler, een draaier, een nachtelijke piekeraar? Iemand die ’s nachts vele uren op de klok ziet wegtikken?

Wist je dat God ook altijd wakker is? Hij slaapt nooit! Hij is er dag en nacht voor jou. 


De Heer zorgt ervoor dat jou niets overkomt.
Hij beschermt je, Hij slaapt niet.
Hij slaapt nooit, Hij let goed op.

Psalm 121:3,4


En daarom mag je rustig gaan slapen. 


Heer, U laat mij veilig wonen.
Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen.

Psalm 4:9


Natuurlijk lig je niet zomaar wakker. Er zijn misschien heel moeilijke dingen in je leven waardoor je de slaap niet kan vatten. Het wil niet zeggen dat je nooit meer met de schaduwkant van het leven te maken krijgt wanneer je je overgeeft aan de slaap en aan God. We leven nu eenmaal in een wereld waar door gebrokenheid nare dingen gebeuren. Maar je mag zeker weten dat Hij er is en je beschermt. Omdat God wakker is en over je waakt, kun jij rustig gaan slapen.


Vertrouw op Hem als het leven zwaar is,
want Hij zal voor je zorgen.

1 Petrus 5:7


Slaap lekker!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.