Slaap je niet, dan rust je toch

Start | Slaap je niet, dan rust je toch

“Slaap je niet, dan rust je toch.”

Ken je deze uitdrukking? Mijn moeder zei dit tegen me als ik niet kon slapen als kind. Een positieve kant van het ervaren van moeite.

Heb je moeite met slapen? Gebeurt het regelmatig dat je lekker wilt gaan slapen maar na een uur nog wakker bent? Als je in bed gaat liggen, je ogen sluit, komen gebeurtenissen en alles wat je bezighoudt weer langs in je gedachten. Moeite met slapen herkennen we denk ik allemaal. En misschien nog meer als je ouder wordt.

Alles lijkt zo anders in de nacht, zo donker. Alsof wat je bezighoudt allemaal erger, moeilijker, zwaarder is. Je zicht op de juiste verhoudingen is minder helder.

Ga je dan wel eens uit bed, even een lampje aan, dan lijkt het al iets anders. Maar een nacht kan lang duren. Je hoopt dat het snel ochtend is en je alles weer goed kunt zien. 

Het meest hoopgevende moment van de nacht is denk ik als de zon opkomt. Als je de gordijnen open schuift en het licht naar binnen stroomt: een nieuwe dag! Wat er ook gebeurt, iedere morgen wordt het weer licht. Aan iedere donkere nacht komt een einde!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.