Schitterend

Start | Schitterend

Ik lig op de bank en kijk naar de flat tegenover mij, vogels vliegen af en aan. Ze zitten afwisselend met z’n tweeën, achten of twaalven netjes naast elkaar op de rand van het dak. Van een afstandje ziet het er grappig en gezellig uit, wie weet wat zij allemaal met elkaar communiceren 🙂

Als ik dat tafereeltje eens rustig bekijk, bedenk ik met wie ik zoal ‘op de rand van het dak zit’. Wie zoek ik op of wie komt er wel eens bij mij aanwaaien. Ik blader even door mijn agenda en zie dat ik deze week een afspraak heb met maar liefst drie zussen, een broertje – schoonzusje, tante, een nichtje én een vriendin! Wow, dat zijn er nogal wat!

Hou jij ervan om de diepte in te gaan met een gesprek? Of hou je het liever wat op de vlakte… of ben je het niet zo gewend om persoonlijke vragen te stellen?

Ikzelf vind het juist wat lastiger om over koetjes en kalfjes te praten. Geef mij maar een diep en intens gesprek. Wanneer ik verbinding voel, kan ik meeleven met de ander – wellicht inspireren en/of meedenken. En op mijn beurt heb ik de ander ook nodig, om te spiegelen – mijn verhaal te doen. En als er dan een mooi inzicht uit tevoorschijn komt – voor de een of de ander – dan kan ik daar zó blij van worden!

Vind jij ook wel eens van die ‘diamantjes’ als je in gesprek bent met iemand?
Schitterend en adembenemend 🙂

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.