Zoom in op de mooie dingen!

Start | Zoom in op de mooie dingen!

Deze week doe ik mee aan een minicursus hondenfotografie met de smartphone. Wij hebben een klein schattig blij blond hondje. Hij is ook heel beweeglijk, dus lang niet altijd even makkelijk op de foto te zetten. Maar… vol goede moed begin ik aan de cursus. Soms liggend, zittend of kruipend probeer ik dan dicht in de buurt van Happy te komen zónder dat hij naar me toe rent en aan mijn telefoon begint te likken. 

Om scherp te kunnen stellen moet ik eerst dichtbij Happy komen; als ik richt op bijvoorbeeld zijn neusje  – dan geef ik een tikje op het scherm precies op die plek. Het neusje wordt dan haarscherp en de omgeving vervaagd.

Ik vind het wel een goed idee om vandaag niet alleen te oefenen met het scherpstellen op het neusje van mijn hondje Happy, maar om ook in te zoomen op leuke kleine details van vandaag. De zon die schijnt, de deur die lekker open staat waardoor ik het ruisen van de bladeren hoor. 

Doe je mee? Is er iets waar je op kunt inzoomen waardoor dát momentje nog mooier en scherper wordt? Misschien dat fijne boek verder lezen? Of iets speciaals maken van de maaltijd van vanavond? Ik ben benieuwd!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.