Schatkist

Start | Schatkist

Twee vrienden die samen de hele wereld rondtrokken en échte avonturiers waren, zitten op hun zoveelste reis even uit te rusten langs een riviertje ergens diep in het oerwoud. Plotseling ziet een van hen iets ‘blinkends’ tussen het groen. Ze gaan erop af en zien dat het een goudstuk is!
Ze gaan dieper het oerwoud in en zien tot hun grote verbazing een spoor aan goudstukken die leidt naar een schatkist met goud, juwelen en sieraden. De twee kunnen hun geluk niet op en nemen de schatkist mee naar huis. Daar begraven ze de schatkist en spreken ze af om het goud te gebruiken als ze in geldnood zitten.

Jaren gaan voorbij en de twee vrienden zijn elkaar uit het oog verloren. Als een van hen in geldnood zit, gaat een van de mannen bij zijn oude vriend langs. Alleen tot zijn grote schrik vertelt zijn vrouw hem dat zijn vriend een aantal jaren geleden is overleden…..
De vrouw heeft het al jaren verschrikkelijk moeilijk om zonder haar man de eindjes aan elkaar te knopen. ‘Ik ben zo verschrikkelijk arm.’ zegt ze. De man lacht: ‘Nee hoor mevrouw, u bent hartstikke rijk: er ligt een schatkist begraven onder uw grond!”

Zo kan het ook zijn in jouw leven. Je weet het soms even niet meer en voelt je ‘arm’. En dan plotseling verschijnt er iemand met goed nieuws, een opbeurend woordje en je voelt je weer rijk.

Dus houd vol; er komt vanzelf wel weer een schatkistje voorbij!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.