Schatgraven

Start | Schatgraven

Je hebt ze vast wel eens zien lopen, mensen die met hun mobiele telefoon op zoek zijn naar een “schat”. Geocaching wordt dit genoemd. Ergens is een waterdichte schatkist(cache) verstopt met een logboekje erin. Via GPS-coördinaten moet je deze vinden en je naam en datum in het boekje schrijven. De sport is om zoveel mogelijk van deze caches te vinden.

Heb jij ook iets waarnaar je zoekt? Rust… veiligheid… succes… plezier… stabiliteit…? 

Iets waarvan je denkt, als je dat maar bereikt, dat maar zou hebben, dat dan alles goedkomt. Dat je dan gelukkig bent! Het lijken schatten waarnaar je op zoek bent. Maar waar vind je die? Een schatkaart kan je op weg helpen. Maar je kunt gaan graven op de verkeerde plek. En als je de schat gevonden denkt te hebben, kan je deze zomaar weer verliezen. 

Ken je de schrijver C.S.Lewis? Hij kwam tot de conclusie dat je je geluk niet moet laten afhangen van iets wat je verliezen kunt. 

Misschien staan alle onze zekerheden en verlangens, het vinden van de enige echte schat wel in de weg. Misschien moeten we alles loslaten waar we ons geluk van af laten hangen om een schat te ontdekken die nooit zijn waarde verliest. 

Voor mij staan de aanwijzingen hiervoor in de Bijbel en is het geloof in Jezus Christus van onschatbare waarde.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.