Schaduw van het licht!

Start | Schaduw van het licht!

Vond jij het als kind ook zo leuk om op je eigen schaduw te stappen? Het heeft even geduurd voor ik begreep hoe schaduw ontstaat. Ken je dat spelletje, waarbij je je handen in een bepaalde vorm voor het licht houdt? En er op de muur iets verschijnt, wat je moet raden? Deed je dat ook?

Schaduw, het spreekt tot mijn verbeelding. Als ik met mijn hondje wandel en de zon schijnt achter ons, zie ik op de grond haar schaduw. Het lijkt een hondje als alle anderen, met flapperende oren, bewegend lijf en zwaaiende staart. Maar toch herken ik direct dat het mijn hond is. Er zit iets eigens in haar schaduw.

Schaduw ontstaat pas als er veel licht is. Hoe meer zon, hoe mooier de schaduw. In de zomer als het heel warm is, zoeken we juist de schaduw op. Want in de schaduw van bijvoorbeeld een boom is het koeler.

De schaduw zelf is donker of zwart. In ons leven lijkt het soms bij moeilijke gebeurtenissen of we in de schaduw lopen. De omstandigheden werpen een schaduw over ons leven.

Maar vergeet niet: als je in de schaduw staat, betekent het dat er ook licht is! Een licht dat je verwarmt. Een licht dat altijd schijnt!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.