Rustgevend

Start | Rustgevend

Ik zit in de tuin met een kop thee, genietend van de laatste zonnestralen van de dag. Op een tak in de grote eik fluit een merel zijn hoogste lied. In het plantsoen dat grenst aan onze achtertuin beantwoorden de andere merels enthousiast zijn getjilp. Waar zouden ze het over hebben? Geen idee natuurlijk, maar het klinkt vrolijk, gezellig en zorgeloos. En terecht. 

Jezus zegt in het Bijbelboek Mattheüs dat God ervoor zorgt dat de vogels zich geen zorgen hoeven te maken over wat ze zullen eten. Dat de bloemen zich geen zorgen hoeven te maken over hoe ze groeien en bloeien. Dat het gras gewoon zichzelf kan zijn, omdat God de Vader ervoor zal zorgen dat het gras versierd wordt met prachtige bloemen. Wat zorgeloos allemaal.

En Jezus zegt in datzelfde gedeelte dat hij jou nog veel belangrijker vindt dan de vogels, de bloemen en het gras. Hij zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken. Hij weet wat je nodig hebt en zal voor je zorgen. Wat een rustgevende gedachte.

Ik schenk mijn theeglas nog een keer bij en leun nog even ontspannen achterover in mijn tuinstoel totdat echt de allerlaatste zonnestraaltjes achter de bomen verdwenen zijn. Ik geniet met mijn ogen dicht van het merelgezang. Mijn hart vult zich met dankbaarheid. God de Vader weet precies wat de merels nodig hebben. En Hij weet exact wat ik nodig heb. Iedere dag opnieuw. Rustgevend.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.