Ruimte voor rust en bloei

Start | Ruimte voor rust en bloei

Ik hoorde onlangs dat deze corona-situatie een positieve invloed heeft op de natuur. Zo lijkt Venetië weer helemaal tot bloei te komen. Het water is helder en de vissen en vogels zijn teruggekomen. En dit alles omdat het toerisme weg is en de natuur nu ruimte krijgt om tot rust te komen en weer op te bloeien. Ook in Nederland krijgt de natuur rust. Geen files meer, dus het stikstof daalt ook. 

Niet alleen de natuur krijgt rust, maar de mens ook. De sociale verplichtingen zijn ineens ‘weg’. Het rennen en vliegen is even op ‘stop’ gezet. Ineens leef je rondom je huis en ga je af en toe de deur uit voor een boodschap. Er is ineens tijd gekomen voor anderen dingen. 

Wellicht is er nu tijd om dat ene boek te lezen wat al heel lang in je kast lag? Of misschien heb je tijd om eens na te denken.

Ik zit natuurlijk al even thuis zonder werk, maar ook ik merk dat er nog meer tijd en ruimte is gekomen voor anderen dingen. Want ondanks dat je thuis zit, kun je druk zijn met (verplichte) afspraken.

Hoe ga jij daarmee om,? Wat zijn dingen die je nu wel doet waar je eigenlijk nooit tijd voor had? En zou je dat niet willen blijven vasthouden? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.