Puzzelen

Start | Puzzelen

Maak je weleens een legpuzzel? Zo’n puzzel met 1000 stukjes of meer.

Met onze kleindochters maak ik regelmatig een puzzel. We begonnen met 6 stukjes en nu kunnen ze al puzzels van 100 stukjes maken. In Kringloopwinkels speur ik naar telkens een moeilijkere puzzel. Samen puzzelen vind ik gezellig en educatief. Het vraagt geduld, inzicht en doorzettingsvermogen. Door samen te zoeken naar het juiste puzzelstukje deel je een gevoel. Je denkt het benodigde stukje gevonden te hebben en dan past het toch niet; teleurstelling. En dan de voldoening als de puzzel af is. Geweldig, alle puzzelstukjes zitten op hun plaats en vormen een geheel.

De puzzels van de Kringloopwinkel zijn helaas niet altijd compleet. Dat geeft een extra uitdaging! De truc van onze oudste kleindochter is dan eerst alle stukjes te tellen, zodat je weet dat je er één gaat missen. Maar welke? We maken de puzzel gewoon en zien wel wat er ontbreekt. De voldoening als zo’n puzzel af is, is zelfs groter.

Weet je, ik vind een mensenleven ook te vergelijken met een puzzel. Aan het begin ervan weet je niet hoelang het duurt. En hoe onderdelen van je bestaan in elkaar passen. Herken je het, dat je achteraf denkt: ‘Nu begrijp ik waarom iets zo gebeurde.’ Dat de puzzelstukjes in elkaar vallen? Maar wat doe je als er één puzzelstukje ontbreekt en je niet ontdekt waar?

Vind je het dan moeilijk daarmee te leven?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.