Pluk de dag

Start | Pluk de dag

Heb je weleens moeite met het woord ‘genieten’? Genieten in de betekenis van volledig opgaan in het plezier. Ik wel, het is soms net of genieten het ultieme doel is in het leven. Tenminste, als je kijkt naar alle reclames en de media. Alles moet groots en spectaculair zijn. Dan pas kan het echte genieten beginnen. Of ben ik de enige op wie dit zo over komt?

Waar geniet jij trouwens van? Wat maakt jou blij? Zelf kan ik ‘s morgens genieten van een kopje koffie of een wandelingetje met onze hond. Ik probeer me dan bewust te zijn van wat ik proef, zie, hoor en ruik. Dat is niet altijd even makkelijk als ik weet wat er komen gaat die dag. Maar toch, genieten van de kleine dingen maakt dat ik anders naar mijn omstandigheden kijk. Omstandigheden zijn niet altijd te veranderen, hoe ik ermee omga wel. En dat hangt niet af van verre vakanties, nieuwe huizen of merkkleding.

Misschien is het woord genieten wel anders bedoeld? Wat denk jij?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.