Pasen

Start | Pasen

Valt het je ook op dat ieder jaar de paaseieren steeds vroeger in de winkels liggen en dat de variatie in smaken, kleuren en verpakkingen toeneemt. Wat hebben die paaseieren met het christelijke Paasfeest te maken? In de christelijke traditie is een tijd van 40 dagen vasten als voorbereiding voor het Paasfeest ontstaan. Waarbij men onder andere geen eieren at en er een overschot van eieren ontstond, die met Pasen werden opgegeten. Nadat chocolade was ontdekt maakte men hiervan eitjes om het Paasfeest nog feestelijker te maken. 

De Opstanding van Jezus Christus is de meest essentiële gebeurtenis van het Christendom. God stuurde Zijn Zoon naar de gebroken wereld om de gevallen mens te redden. 

Denk bij al die soorten en maten paaseieren eens aan de veelkleurigheid van de mensheid. Jezus kwam voor iedereen ongeacht kleur, ras, volk, achtergrond, status, intelligentie, prestaties, uiterlijk, seksuele geaardheid. Soms raken de eitjes beschadigd en hebben een deukje of missen een stukje. Jezus kwam voor mensen met verdriet, pijn, gebrokenheid. Hij zal terugkomen om alle dingen nieuw te maken, te helen, te genezen.

Vier het Paasfeest als een feest van nieuw Leven. En neem als voorproefje alvast een lekker chocolade paaseitje!

Fijne Paasdagen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.