Pasen

Start | Pasen

Jezus, de Zoon van God, verliet de hemel en kwam een tijdlang bij ons op aarde wonen. Hij liet zien dat Zijn Vader ook onze goede Vader wil zijn. Jezus werkte mee aan het grootste wonder in de geschiedenis van de mensheid. God vroeg zijn Zoon Jezus om alle fouten, tekortkomingen en ellende van alle mensen op zijn schouders te nemen. Jezus was intens bang voor de niet te tillen ballast van al die mensen en de doodstraf die Hij daarvoor zou krijgen. Toch deed Hij het. Jezus gehoorzaamde zijn Vader en boette voor de ontelbare fouten die wij mensen begaan. Voor alle ellende die tussen God en ons instaat en ons belemmert om bij God te kunnen komen.
Door het lijden en sterven van Jezus aan het kruis, worden wij door God vrijgesproken en zijn we meer dan welkom bij God.
En wat een geweldig wonder gebeurde er drie dagen na de dood van Jezus: Jezus stond op uit de dood. Hij leeft voor eeuwig en altijd!

In de Bijbel staat de geweldige belofte dat je jezelf een kind van de almachtige God mag noemen wanneer je beseft dat je het in je eentje niet redt. Wanneer je erkent dat je het wonder van het kruis nodig hebt. Dan mag je voor altijd en eeuwig met je hemelse Vader zijn, een relatie met Hem hebben. Je bent zijn geliefde kind!

Het verhaal klinkt zo bizar, dat ik het nauwelijks kan bevatten. Daarom kies ik ervoor om het te geloven omdat ik er met mijn verstand niet goed bij kan.

Aanstaande zondag vier ik samen met alle gelovigen wereldwijd dat ik een kind ben van de levende God, omdat Jezus voor mij de dood heeft overwonnen. Feest je mee?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.