Parel

Start | Parel

Houd je van parels? In mijn beleving droegen vrouwen vroeger vaak een parelketting. Of het echte parels waren of namaak weet ik niet, maar het concept van een parel is interessant. Een parel is een natuurproduct, in de huidige meer milieubewuste tijd zelfs een herwaardering waard denk ik. Weet je ook hoe parels ontstaan en groeien?

Als er tussen de mantel en de schelp van een oester een niet-eigen lichaamsdeeltje komt, bv. een zandkorrel of parasiet, dan produceert de oester parelmoer om de irritatie (pijn) tegen te gaan. Laagje voor laagje wordt de indringer ingekapseld en er ontstaat na verloop van tijd een parel. Een prachtig, glanzend bolletje.

De parel als voorbeeld van lijden met een doel. Het lijden wat we als mensen kennen. Lijden wat we willen ontlopen en net als de oester willen verstoppen. Lijden waar we de zin niet van inzien. Kan daar iets moois uit voortkomen?

En toch gebruikt God dat lijden. Het leven van Jezus, de Zoon van God, werd hier op aarde gekenmerkt door lijden. Lijden tot aan de dood. Maar de dood had niet het laatste woord. Jezus overwon de dood door weer levend op te staan en hierdoor ons het eeuwige lijden te besparen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.