Oud Goud

Start | Oud Goud

Heb je wel eens gezien hoe een goudsmid werkt? Een bijzonder mooi beroep dat al heel lang bestaat.

Een nicht van mij is als edelsmid opgeleid en maakt prachtige sieraden. Voor verschillende familieleden heeft ze de trouwringen gemaakt. Ze heeft een eigen collectie en repareert ook juwelen. De precisie waarmee ze te werk gaat maakt indruk op me. Vooral als ze met goud bezig is.

Gedurende heel het leven van een mens wordt goud gebruikt voor belangrijke mijlpalen, denk maar aan een trouwring. Goud staat voor eeuwigheidswaarde, want het is schaars, roest niet en verliest nooit zijn waarde.

Soms smelt ze goud om en maakt er een ander sieraad van. Altijd is oud goud bruikbaar. Weet je hoe dat gebeurt?

Het goud wordt verhit en daardoor wordt het vloeibaar. Ze zoekt in de vloeibare massa, de oneffenheden op en haalt die eruit. Ze bekijkt het goud net zolang totdat ze zichzelf erin kan spiegelen. Dan is het goud goed gezuiverd en kan verwerkt worden tot een nieuw kostbaar sieraad.

De Ontwerper van goud, schiep zo ook de mens. De mens gemaakt naar het beeld van God. Pas toen Hij zichzelf weerspiegelt zag, zei Hij: het is zeer goed.

Je bent goud waard!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.