Opruimen

Start | Opruimen

Ik was laatst bezig met verhuizen, misschien ken je dat wel. Je komt werkelijk van alles tegen! Oude foto’s, schilderijen, films etc. Spullen waarvan je niet eens meer wist dat je ze had! Je neemt de spullen een voor een in je hand; gevoelens en gedachten die je dacht vergeten te zijn komen naar boven.

Wanneer je gaat verhuizen en een nieuw hoofdstuk van je leven betreedt, betekent dit ook afscheid nemen. Afscheid nemen van je oude huis en van sommige spullen. Dat is soms niet makkelijk. Je hebt nu eenmaal spullen waar je een bepaalde emotie bij voelt. Je wilt ze eigenlijk bewaren, maar je weet intuïtief dat het tijd is om ze los te laten. 

Zo kan het ook zijn in je relaties met andere mensen. Mensen waar je nog steeds krampachtig aan vast blijft houden, waarvan je eigenlijk weet dat je ze los moet laten. Net zoals met je eigen gedachten, ook die hoef je niet te ‘bewaren’. 

Het opruimen van ‘spullen’ geeft ruimte en vrijheid. Het is soms goed om even de tijd te nemen en stil te staan bij de dingen in je leven die je bewaard. Want net als in je huis kun je ook niet alles bewaren, je moet ruimte blijven houden. Zo is dat ook in jezelf. Dus… opruimen! 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.