Open vragen

Start | Open vragen

Regelmatig maak ik een lange wandeling met een goede vriendin. We praten honderduit over onze dagelijkse en onze diepe dingen. Deze vriendin is enorm goed in het stellen van geïnteresseerde vragen, in het oprecht luisteren naar mijn antwoorden, om vervolgens nog ietsje dieper door te vragen. Door onze gesprekken leert zij mij goed kennen en kan ik ook mijzelf beter begrijpen. Haar geheim zit in het stellen van open vragen. Ik mag zelf bepalen wat ik wel of niet antwoord. Ik mag zelf bepalen hoeveel ik over mijzelf kwijt wil. Mijn antwoorden zijn niet goed of fout, mijn gedachten en ideeën mogen zijn zoals ze zijn. Haar goede voorbeeld heeft mij geleerd om ook goed naar haar te luisteren, open vragen te stellen en door te vragen. Deze wandelingen en de gesprekken die we voeren, maken onze vriendschap rijker, warmer en intenser. Ik ben daar erg dankbaar voor.

Naast de heerlijke wandelingen met mijn vriendin, geniet ik ook altijd erg van de wandelingen die ik alleen maak. Ik voel mij dan trouwens nooit alleen, want onderweg denk ik veel na over God. Tijdens zo’n wandeling praat ik tegen God en ik vertel Hem wat mij allemaal bezighoudt. En net zoals een wandeling met mijn vriendin mij goed doet, zo maakt een wandeling met God mijn leven ook rijker, warmer en intenser.

Houd jij ook van het tegelijkertijd wandelen en voeren van goede gesprekken? Wat brengt het jou?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.