Op die berg

Start | Op die berg

Wat kunnen omstandigheden soms toch zwaar op je drukken, aanwezig zijn. Alles in beslag nemen, je dag kleuren en je emoties beïnvloeden. Herken je dat?

Omstandigheden, die impact hebben… verlies, scheiding, ziekte, conflicten of de stilte van alleen zijn. Ze kunnen voelen als een niet te verplaatsen berg, het is er en je kunt er niet omheen.

Maar, wanneer moedeloosheid de kop opsteekt, gevoelens van eenzaamheid de overhand krijgen. Wanneer het lijkt alsof het voor altijd zo zal blijven en het zwaar voelt… Dan heb je nog altijd een keuze.

Klim die berg op, die berg van teleurstelling – van pijn en verdriet. 

Schreeuw het uit onderweg, laat je ondersteunen door mensen om je heen.

Maar klim!

Wanneer je boven komt heb je een uitzicht die mooier is dan wat je beneden ooit had kunnen zien. Dan ervaar je vrijheid. Vrijheid in het besef dat jij niet je omstandigheden bent, want jij bent jij. En ja, je moet soms dealen met omstandigheden, maar ze bepalen niet wie je bent. Jij mag erboven staan, letterlijk.

Bergen zijn er om jou naar een hoger level tillen.

In plaats van grote lastige obstakels worden het traptreden, 

voor jou en mij om te groeien.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.