Oost west, thuis best

Start | Oost west, thuis best

Waar voel je jezelf thuis? Welke voorwaarden zijn daaraan verbonden? Is het een plek of een huis? Zijn het bekende spullen? Geliefde mensen? Of is het iets waaraan je gewend bent? 

“Home is where the heart is” zong Elvis Presley. Volgens mij is dat een toepasselijke omschrijving. Als je ergens van houdt en het een plekje in je hart heeft, geeft dat een vertrouwd gevoel, een thuisgevoel. Heb je een fijn huis of een fijne kamer, een stoel waar je lekker in zit, iemand waar je van houdt in de buurt of heerst er een bijzondere sfeer? Als je diep in je hart kijkt is het iets wat je niet zou willen of kunnen missen.

Een thuis hebben is heel belangrijk voor mensen. Dak en thuislozen voelen zich ontheemd, zwervend en zijn altijd op zoek naar een plaats om te slapen. En om ergens tot rust te komen. Ja, rust hoort denk ik bij thuis. Rust in je hart. Op een goede plek zijn, met geliefden om je heen, waar geen zorgen zijn en waar je vertrouwd bent. Zouden mensen daarom sterven ook wel thuiskomen noemen?

Wat is jouw thuis?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.