Ontmoeting

Start | Ontmoeting

Je bent vast weleens iemand tegen gekomen, die je een lange tijd niet gezien en gesproken had. Ik vind dat bijzondere ontmoetingen. Onverwachts loop je iemand tegen het lijf en raak je in gesprek. Herinneringen komen boven. Wat zeg je tegen elkaar?

In het woord ontmoeting zit ont-moeten. Er moet niets, terwijl we vaak bepaalde verwachtingen hebben van de ander. En moet de ander daaraan voldoen. We kunnen zo in ons eigen verhaal opgaan, dat we vergeten te vragen, hoe het gaat met de ander. Of je laat de ander van alles vertellen, zodat je zelf geen dingen hoeft te delen. 

Oprechte interesse hebben kan overschaduwd worden door gedachten die in ons opkomen. Daardoor kan een ontmoeting anders verlopen dan we eigenlijk graag zouden willen.

Probeer eens echte aandacht te geven én te ontvangen als je de ander ontmoet. Leef je in, in de situatie van de ander. Het beleven van een gebeurtenis verschilt per persoon. Omstandigheden die je niet kent, kunnen je blik verruimen en helpen begrip te hebben voor een ander. Dat geldt ook andersom, vertel over de dingen die je bezighouden. 

Waar word je blij van of verdrietig? En denk niet direct, dat de ander het toch niet zal interesseren. Jouw verhaal is net zo belangrijk als dat van de ander.

Wat doet dit denk je met het contact wat je hebt met elkaar?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.