Nieuwe hoop

Start | Nieuwe hoop

Op zijn verjaardag was het altijd zover: dan voelde Kees weer die complete breuklijn in de aardkorst van zijn leven.

Twee continenten: één aan de ene kant en één aan de andere kant en ertussen liep een diepe, onoverbrugbare breuk.

Kees was na bijna twintig jaar huwelijk gescheiden. En nu, vijftien jaar later, zat hij vooral op hoogtijdagen, nog steeds op de scherven van zijn gebroken geluk. Een leven vóór en een leven ná de scheiding.

Het ergste van het verlies was, dat zijn eigen kinderen hoorden bij het leven van vóór en niet meer van ná de scheiding. Als zoveel vaders zag hij zijn kinderen niet meer en kende hij zijn kleinkinderen niet.

Alles wat in zijn vermogen lag om de breuk te herstellen, had hij gedaan. Niets had enig resultaat opgeleverd. Altijd weer die bittere teleurstelling: de deur naar zijn kinderen bleef dicht.

Kees had therapie gevolgd: kapot van verdriet, kapot van verlies. Hij had geleerd om de deksel op de put te doen, zoals zijn psycholoog dat zei. Hij had zijn leven best weer aardig op de rit, vond iedereen in zijn omgeving.

Maar Kees kon niet voorkomen dat de deksel er zo nu en dan helemaal af schoot en de bodem van de put weer in zicht kwam. 

Toen hij zijn verdriet deelde met zijn oude wijze tante, de enige van de generatie boven hem die nog in leven was, zei ze: “Kees, er is een plek waar je altijd kan praten over je problemen. Die plek zoek je in gebed.”

En Kees was weer gaan bidden. En het bijzondere was dat hij voelde dat hij zijn problemen neer kon leggen. Er was Iemand met Wie hij over zijn verdriet en over zijn kinderen en kleinkinderen kon praten. Iemand die ook voor zijn kinderen kon zorgen. 

Dat gaf nieuwe hoop!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.