#nietalleen

Start | #nietalleen

Valt het je zwaar, deze lange periode met maatregelen tegen het verspreiden van het Covidvirus? Een tweede lockdown, nog minder persoonlijke contacten. Het samen zijn met verschillende mensen is beperkt. Ik merk dat ik steeds meer mijn best moet doen om contacten te onderhouden en probeer mensen niet te vergeten. Hoe ervaar jij deze periode? Wat mis je het meeste?

Misschien mis je het contact met allerlei mensen niet en vind je het wel lekker rustig zo, maar treffen de gevolgen van de coronacrisis je op een andere manier. En vraag je je af, hoe andere mensen hier mee omgaan? Even stoom afblazen en delen waar je tegenaan loopt kan je verder helpen. Of kun je wel wat praktische hulp gebruiken, nu veel winkels dicht zijn, om bv. online iets te bestellen.

Ken je het landelijk initiatief #nietalleen? Dit platform verbindt hulpvragen uit het hele land aan lokale hulpinitiatieven bij hen in de buurt. Opgericht aan het begin van de coronacrisis om mensen aan elkaar te verbinden. In het najaar sloot de actie van VWS #eenkleingebaar erbij aan. Met als doel dat mensen naar elkaar omkijken en laten merken dat ze aan elkaar denken. Je hebt waarschijnlijk het spotje op televisie gezien van een jonge man en een oudere dame, uit dezelfde straat, die op hetzelfde idee komen, om iets bij de ander te brengen. Om de ander op te vrolijken in donkere maanden.

Aan elkaar denken, een luisterend oor hebben, praktisch hulp bieden. Het lijkt logisch, maar we hebben juist daar elkaar hard voor nodig!

#nietalleen 0800-1322

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.