My happy place

Start | My happy place

De Engelse taal heeft soms van die grappige uitspraken die een glimlach op mijn gezicht toveren 🙂 Vandaag hoorde ik: “where is your happy place”, oftewel waar bén jij gelukkig – waar is jouw ‘happy place’.

Het zet me aan het denken, want de laatste tijd houdt het me zo bezig waar ik naar toe wil werken. Wat wil ik bereiken, wat heeft mijn hart – waar kan ik iets in betekenen. Hoe kom ik weer terug op de arbeidsmarkt. Op ‘t moment kan ik bijna aan niets anders meer denken. Ik ga er slechter van slapen, mijn hart verliest z’n ritme en ik ervaar stress.

Want zou ik gelukkig zijn als ik weer zou werken? Geeft mij dat dé ultieme voldoening?
Ik weet het antwoord al: nee. Niet. Dat gaat mij niet het werkelijke geluk geven. Hoe leuk het ook zal zijn om weer iets voor mijzelf te beginnen 😉

Mijn ‘happy place’ ligt niet in wat ik doe of nog niet heb. Het is daar ‘waar het al is’.
Het zit voor mij in dankbaarheid, vrede die ik ervaar, liefhebben en geliefd worden. Het gaat over verwondering en tevreden zijn. Genieten van de goede dagen en wat ik alweer kan. Vrijheid om te mogen kiezen, zonder druk – zonder aan een hoge maatstaf te moeten voldoen, van mezelf of die van een ander.

Ik slaak een zucht van opluchting…
My happy place is dichterbij dan ik dacht 😉

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.