Mondkapje

Start | Mondkapje

Dat een beschermend filter voor je mond en neus zoveel aandacht zou krijgen, had ik nooit verwacht, jij wel? Voor de coronapandemie kende ik het alleen van medici en sommige contactberoepen. En zag ik op de televisie dat mensen in het Verre Oosten ze vaker gebruikten i.v.m. smog.

Op mij hebben mondkapjes altijd een beangstigend effect gehad. Dit komt door nare ervaringen in mijn jeugd. En toen deze gezichtsbedekking steeds vaker werd aangeraden tijdens de toenemende coronacrisis, moest er bij mij een knopje om. Herken je dat?

Langzaam aan door gesprekken erover en regelmatig zelf dragen, veranderde mijn beeld. En begrijp ik dat dit masker er aan kan bijdragen dat besmettingen worden voorkomen.

Het is een hulpmiddel, verre van ideaal en normaal. Toch probeer ik, net als bij alle andere maatregelen, niet te kijken naar wat niet kan, maar naar wat wel kan. En welke uitdaging er voor mij inzit. Want het raakt mij dat er felle discussies ontstonden. De oordelen die mensen over elkaar hebben en uitspreken, baren mij zorgen.

Zou dit mondkapje kunnen helpen bij het er zomaar uitflappen van woorden? En bedenktijd geven voor wat je zegt?

Een bescherming van de rappe tong, die moeilijk in toom te houden is. Hoe je ook over mondkapjes denkt, zie ze eens als bescherming tegen ondoordachte uitspraken!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.