Moet dit of mag dit?

Start | Moet dit of mag dit?

En dan ben je verhuisd en dan denk je dat het “klaar” is. Niks is minder waar. We kwamen uit een heel klein huisje, dus veel meubels hadden we niet. We zouden nu in theorie op 1 kamer kunnen wonen met de inboedel die we hadden 😉 

Maar we vinden het huis te mooi, om alleen maar op 1 kamer te gaan wonen. Dus dat betekent: op zoek naar meubels. Als je bijvoorbeeld meubels gekocht hebt bij Ikea, dan heb je alleen nog maar pakketten en moet je dus alles nog in elkaar zetten. 

Daarnaast is nieuwbouw leuk, maar alles is vies. Je maakt het schoon en dan kom je weer een plekje tegen dat vies is.

Kortom, we leven nu in een mooi huis, maar je ziet om je heen allerlei klusjes die je kan gaan doen. En het liefst doe ik alles meteen. Maar wat als je lichaam niet wilt? Wat als je eigenlijk heel moe bent, omdat een verhuizing best een impact heeft en ik al niet zo veel energie had? Ja, dan moet je de dingen laten voor wat het is. 

Pfff, wat vind ik dat lastig zeg! Mijn hoofd schreeuwt “Zullen we dit doen, zullen we dat doen?” Mijn lichaam schreeuwt “Neee! Ik wil rust.” 

Dit is voor mij een hele goede leerschool. Leren luisteren naar mijn lichaam en mij niet zo laten leiden door het ‘moeten’, maar door het ‘mogen’. Ik moet niks, ik mag het doen, wanneer het kan. 

Hoe vaak laat jij je leiden door het ‘moeten’? Luister jij goed naar je lichaam en weet je wanneer je moet stoppen? En als je dat weet, doe je het dan ook? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.