Met volle teugen!

Start | Met volle teugen!

… Je kunt maar het beste vrolijk zijn en van het leven genieten. Als je lekker eet en drinkt en geniet van al je bezit, dan is dat een geschenk van God.

Prediker 3:12,13

 

We zijn bij elkaar in een prachtig huis midden in het bos. We zijn op familieweekend! Mijn ouders, hun vier kinderen met partners en een heerlijk stel kleinkinderen. We zijn met z’n tweeëntwintigen en we beseffen allemaal: ‘Dit wordt een heel bijzonder weekend waar we intens van gaan genieten!’

Omdat mijn moeder ernstig ziek is, voelen we hoe bijzonder het is om als familie bij elkaar te zijn. Compleet te zijn. We beseffen dat het leven kwetsbaar en hier op aarde eindig is. Dus we pakken wat we pakken kunnen en genieten met volle teugen.

En wat geeft God ons véél! Zoveel cadeaus van Hem die we samen mogen uitpakken. We eten samen. Met 22 geliefden aan één tafel zitten is een feestje! We doen spelletjes. We praten over koetjes, kalfjes en de diepere dingen van het leven. We gaan samen de natuur in. We hebben een fotoshoot midden op de bloeiende heide ter herinnering aan ons onvergetelijke samenzijn. We plagen elkaar en lachen om elkaars grapjes. En we huilen om wat er is en om wat we moeten loslaten. We spreken uit hoe goed het is om Gods kinderen te zijn en biddend zegenen we elkaar. En dat alles in de wetenschap dat we in de toekomst voor altijd met elkaar mogen genieten in Gods aanwezigheid. Wat een blij vooruitzicht! Maar tot die tijd genieten we in het hier en nu. Met volle teugen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.