Memories

Start | Memories

Soms hoor je een geluid of ruik je een geur en komen er allerlei herinneringen in je gedachten. De geur of geluid associeer je met een bepaalde persoon of gebeurtenis. 

Als je een geliefde hebt verloren zijn deze herinneringen heel kostbaar. Je wilt ze bewaren en vooral niet vergeten. En heb je heel lang samen met iemand geleefd, dan liggen overal herinneringen. De geur van een parfum of aftershave. Het geluid van een fietsbel. Een muziekje, bepaalde kleding. Het straatje waar je altijd doorheen loopt. Dat restaurant waar je vaak samen hebt gegeten. De gebeurtenissen op bepaalde dagen.

Ken je de columns van Femke van der Laan, de weduwe van de oud-burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan? Deze columns zijn gebundeld in een boekje: ‘Stad vol ballonnen’. Zij beschrijft hoe ze het eerste jaar na het overlijden van Eberhard, dagelijks geconfronteerd werd met herinneringen. Ze noemt die herinneringen; ballonnetjes, die met een touwtje aan je pols overal met je meegaan. 

Iedereen heeft van die ballonnetjes aan zijn pols, ook al zien we ze niet van elkaar.  Misschien zouden we elkaar er eens op moeten bevragen. Dan kunnen we mooie herinneringen delen met elkaar. Het kan je helpen om de herinneringen levend te houden.

Wat zit in er in jouw ballonnetje?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.