Loslaten

Start | Loslaten

Ik blijf de herfst toch maar een bijzonder seizoen vinden… De blaadjes die zomaar veranderen naar prachtige kleuren en de herfststormen die ze dan onverbiddelijk van de bomen afblazen.

Als je de herfst vanuit je huis bekijkt, blijf je soms toch liever binnen? Het ziet er guur uit, het wordt vroeg donker en maar wat vaak regent het. Je zou er somber van kunnen worden!

Toch brengt de herfst ook prachtige dingen met zich mee. Je hebt vast wel eens een verkleurd blaadje van dichtbij bekeken of bent op zoek gegaan naar paddenstoelen. Of heb je wel eens tamme kastanjes geraapt, beukennootjes geproefd of een eikel op je hoofd gekregen? 🙂

Ik blijf het bijzonder vinden dat de natuur precies weet wat ie moet doen. Er is geen kastanjeboom die ‘vergeet’ z’n blaadjes los te laten. 

Maar het moet gebeuren, anders kan er in de lente niet iets nieuws ontstaan.

Gebeurt het jou ook wel eens dat je dingen moet loslaten? Dat kan pijnlijk zijn… Maar het is goed om te weten dat dit proces, net als bij de herfst, ook mooie dingen met zich meebrengt. 

Mijn gebed vandaag is dat je die mooie dingen zult zien! Weet dat, als je loslaat, er altijd iets nieuws voor in de plaats komt.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.