Licht in het donker

Start | Licht in het donker

De dagen worden korter en donkerder. Je kunt het goed merken zo in oktober. Kan je er niet aan wennen dat het pas licht wordt als je dag allang begonnen is? Dat het alweer donker is als je dag nog lang niet ten einde is? Ben je daar gevoelig voor? Zorgt die donkerte er af en toe voor dat het ook wat donker in je hoofd en hart is? Houd je het liefst een winterslaap om pas weer tevoorschijn te komen als de dagen langer en warmer worden?

Gelukkig hebben we een God die heel goed kan omgaan met donkerte. Met dat wat zwaar en lastig is. Hij is namelijk een God van licht. En daar waar zijn licht schijnt in je leven, daar kan het nu eenmaal niet donker zijn. Daar waar licht is, is leven en warmte. 

Houd jij ook zo van warmte en licht? Zie je op tegen de lange, donkere wintermaanden? Ben je bang voor donkere gedachten? Blijf dan heel dicht bij de God van het licht. Want als je op hem vertrouwt zal Hij je helpen en je mooie dingen geven. Door zijn licht ga je zelf ook stralen. Daarmee kom je goed de winter door!

Laat je leiden door de Heer.
Vertrouw op Hem, Hij zal je helpen.
Hij zal alles geven waar je recht op hebt.
Je zult stralen als het licht in de ochtend,
als de zon in de middag.

Psalm 37:5,6

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.