Lambert de Leeuw

Start | Lambert de Leeuw

Ik moest laatst denken aan een verhaaltje dat ik vroeger als kind uit een kinderboek las. Het kinderboek had als titel: Lambert de Leeuw. Het verhaal ging over Lambert, die als welp per ongeluk door Meneer Ooievaar bij een schaapskudde was afgeleverd. Daar werd Lambert liefdevol opgenomen door zijn moederschaap. 

Toch voelde Lambert zich alleen en vreemd als leeuw tussen de schapen. Hoewel hij niet wist dat hij een leeuw was, voelde hij zich ook geen schaap en had hij het gevoel dat hij er niet bij hoorde. De andere schaapjes lachten Lambert ook uit, als hij probeerde te blaten als een schaap. En hij struikelde ook telkens over zijn grote poten als hij met de andere schaapjes mee probeerde te huppelen. Lambert groeide op tot een grote en sterke leeuw, maar toch voelde hij zich niet zo. Hij voelde zich verdrietig en niet geaccepteerd. 

Op een avond toen alle schapen lagen te slapen, hoorde Lambert iets in het bos en hij spitste zijn oren. Het bleek een wolf te zijn die op zoek was naar een lekker schaapje om op te peuzelen. Lambert was doodsbang en kroop snel achter zijn moeder. Maar zijn moeder was ook bang, net als alle andere schapen. Toen Lambert dit zag veranderde er iets in hem en hij voelde de kracht van de leeuw in hem stromen. Met een machtige luide brul stormde hij zonder angst op de wolf af en joeg hem ver weg van de schaapskudde. Lambert was een held en vanaf toen werd hij door alle schapen geaccepteerd en voelde hij zich een trotse leeuw.

Het verhaal over Lambert de Leeuw is eigenlijk heel herkenbaar. We voelen ons allemaal wel eens onbegrepen of bang. Vaak omdat we niet onszelf durven te zijn en heel erg ons best doen om iets te willen zijn wat we niet zijn. Daardoor vergeten we wie we écht zijn. Maar als we ons niets aantrekken wat een ander van ons vindt of als we door omstandigheden worden gedwongen om onze ware aard te testen, kunnen we ons zo sterk en machtig voelen als een leeuw. Dus wees niet bang en laat de leeuw in jezelf brullen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.