Lachen

Start | Lachen

Lach je regelmatig? Niet een gemaakt lachje, maar echt voluit lachen? Iets of iemand maakt je aan het lachen en je kunt niet anders dan in lachen uitbarsten. Een heerlijk ontspannen gevoel vind ik, vind jij dat ook?

We hebben lachen nodig om te relativeren, ontspannen en genieten. Even loslaten wat ons bezighoudt. Het schijnt zelfs wetenschappelijk bewezen te zijn dat lachen goed is voor de mens. Lachen is gezond! Misschien ken je deze Spreuk: ‘Een vrolijk hart bevordert de gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam.’ Eeuwen geleden wist men dat al.

Lachen en huilen liggen vaak dichtbij elkaar. Soms als er iets ergs gebeurt, helpt het mij om even te kunnen lachen. Het geeft een stukje hoop. Er is meer dan alleen verdriet. Diep in mijn hart is er het besef dat, door alles heen wat we meemaken, God redding geeft. Het is geen oppervlakkige pret, maar een realiteit die dieper gaat en die zelfs aanwezig is als levensomstandigheden verdrietig zijn.

Ook als mensen je lachend aankijken verschuift het perspectief. Er straalt iets van liefde doorheen. De blik in ogen is een spiegel van de ziel. Probeer eens tegen jezelf, als je ’s morgens opstaat, te glimlachen in de spiegel. Je zult merken dat je opgewekter de dag start. Je voelt je geliefder. Hier komen geloof, hoop en liefde bij elkaar.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.