Laat los en zet een stapje terug

Start | Laat los en zet een stapje terug

Het warme zomerweer is weer op zijn retour, dus het werd tijd om het zwembad op te ruimen. Er gaat 3.000 liter water in het zwembad, dus de stop er zomaar uittrekken is geen goede optie. We hebben de tuinslang aangesloten en het water in het afvoerputje laten lopen. Toen kwam de grote uitdaging: de tuinslang opruimen. Ik weet niet of je het herkent, maar bij mij leeft de tuinslang. Hij zat helemaal in de knoop. 

Gek werd ik ervan. Hoe meer ik me eraan ging ergeren, hoe erger de tuinslang in de knoop leek te gaan. Net zoiets ervaar ik ook als ik midden in mijn omstandigheden zit en me eraan begint te ergeren. Hoe meer ik dat doe, hoe meer ik in de knoop dreig te raken. 

De twee sleutelwoorden om dit op te lossen zijn ‘geduld’ en ‘loslaten’. Zet even een stapje terug en wees geduldig. Probeer niet aan die ‘tuinslang’ te trekken, maar kijk eerst hoe die in de knoop zit en maak hem dan rustig los. Hoe meer je gaat trekken en worstelen, hoe meer je het overzicht verliest. 

En nee, dat is niet makkelijk, zeg ik uit eigen ervaring. Maar hoe meer het mij lukt, hoe meer rust het geeft. Zit jij nu in een situatie waar je aan loopt te trekken? Laat het los en doe een stapje terug. Wat zie je dan? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.