Laat het gevecht los

Start | Laat het gevecht los

Begin juni zweefden er volgens mij miljoenen pollen door de lucht. Oh, wat werd ik gek van de jeuk, het niezen en een verstopte neus hebben. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Op zulke momenten ben ik altijd geneigd om er iets van te vinden, te gaan irriteren en dan er tegen te vechten. Maar ervaring heeft mij geleerd dat er tegen vechten totaal zinloos is. Integendeel, het zorgt er bij mij vaak voor dat klachten dan alleen maar erger worden. 

Dus in plaats van mezelf helemaal gek te maken, ging ik de rust opzoeken bij God en Zijn woord er tegenover zetten. Ook heb ik een paar dagen later de huisarts gebeld en heb ik een andere neusspray gekregen. Na 1x gebruiken werd ik de volgende ochtend wakker met een open neus. Wow! Wat fijn! 

En welke van de twee acties de oplossing waren? Ik geloof in beiden en het belangrijkste voor mij was dat ik stopte met vechten. Iets wat ik vroeger heel moeilijk los kon laten.

Vecht jij wel eens tegen jezelf en/of tegen je omstandigheden? Ik moedig je aan om in die situatie de rust op te zoeken en het gevecht los te laten. Want uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat het vechten loslaten mij juist vrijheid en rust heeft gegeven.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.