Laat angst zakken door liefde uit te delen

Start | Laat angst zakken door liefde uit te delen

Angst maakt je egoïstisch. Dat kwam even binnen toen ik dit hoorde. Maar ik ging erover nadenken. Wat wordt hiermee bedoelt? Waarom maakt het je egoïstisch? 

Op het moment dat je angst aan je laat kleven, dan wordt je vaak wat meer teruggetrokken en ben je erg op je eigen omstandigheden gericht. Hierdoor vergeet je de mensen en situaties om je heen. 

Is dat iets waar je jezelf over moet veroordelen? Nee, zeker niet. Het is menselijk dat dit gebeurt, maar het is zeker ook goed om hier bewust van te zijn. Het helpt ook vaak oms on te richten op iets anders, bijvoorbeeld die ene buurvrouw een kaartje sturen. Dan merk je dat er in jezelf ook iets verandert. Je bent dan even niet met je eigen angsten bezig. Je bent met liefde voor een ander bezig. En liefde sluit angst uit. 

Dus, mocht een gevoel van angst je weer aanvliegen? Kijk eens om je heen en kijk of je iets liefdevols voor een ander kan doen. Want door liefde uit te delen, krijg je er ook liefde voor terug. En door liefde zal de angst zakken. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.