Laat angst niet aan jou hechten

Start | Laat angst niet aan jou hechten

Als ik nu de straat op ga om bijvoorbeeld even een boodschap te halen, dan ervaar ik onrust en angst. Mensen die schichtig om zich heen kijken. Iedereen probeert die 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

En als je in het openbaar niest wordt je raar aangekeken, dus dat durf je ook niet meer te doen.

De richtlijnen die worden gegeven is begrijpelijk en horen we zeker op te volgen. Alleen leven in angst is niet hoe het bedoelt is. Gisteren hoorde ik het volgende: een virus is geen levende bacterie of cel. Het slaapt. En pas wanneer het zich kan hechten aan een cel binnen jouw lichaam, dan wordt het wakker en actief. Dan gaat het pas vervelende dingen doen. 

Dit is ook zo met angst. De één is bang voor een spin, terwijl de ander dat totaal niet heeft. Wanneer wij angst toelaten en in ons laten hechten, dan wordt het een angst die met ons aan de haal gaat. Wanneer wij angst niet laten hechten, dan zullen we die angst ook niet ervaren. 

Nu hoor ik je denken: maar hoe laat ik angst niet aan mij binden? Door je te richten op iets positiefs/goeds. Ik richt mijn blik op Jezus en op Zijn Woord. Dat helpt mij in deze tijden van angst.

Wie of wat helpt voor jou?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.