Kwetsbaarheid

Start | Kwetsbaarheid

Hou jij ook zo van een eitje bij het ontbijt? Soms is het alleen wel lastig om de eieren heel mee te krijgen van de winkel of van de markt, vind ik. Ik leg ze voorzichtig bovenop de andere boodschappen, want eieren zijn kwetsbaar, breekbaar zelfs! Met iets kwetsbaars moet je voorzichtig zijn en goed voor zorgen. Voel jij jezelf wel eens kwetsbaar? Hoe ga je dan daarmee om? Ben je dan extra voorzichtig en zorg je goed voor jezelf? Heb je ergens een warm en veilig plekje waar je je dan terugtrekt?

Eieren liggen eerst in een beschut en zacht nest. Ze zijn beschermd tegen kou en vijanden. Uit zo’n kwetsbaar ei kan, als het bevrucht is, nieuw leven komen. Verwarmd en veilig bewaard door de moedervogel. Op deze manier straalt kwetsbaarheid eigenlijk kracht uit. Door de Schepper is levenskracht in het ei gelegd. Ook al ben je kwetsbaar, je bent niet krachteloos. Ieder leven is een nieuw begin.

Deze kracht ervaren in je kwetsbaarheid, dat wens ik je toe!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.