Kun jij liefde toelaten in je hart?

Start | Kun jij liefde toelaten in je hart?

Wij mensen zijn op zoek naar liefde. Als we klein zijn, dan willen we geliefd worden door onze ouders. Als we ouder worden, dan gaan we op ‘zoek’ naar een partner die ons liefheeft. Zonder liefde is een mens ongelukkig, voelen we ons eenzaam en afgewezen. 

Alleen we kunnen wel op zoek zijn naar liefde, maar lukt het jou wel om op dit moment liefde te ontvangen? Het kan zijn dat door pijn die jou is overkomen, dat het voor jou op dit moment niet mogelijk is om liefde te ontvangen, terwijl je er juist wel naar verlangt. Dat voelt enorm tegenstrijdig en je lijkt in een vicieuze cirkel terecht te komen.

Ik was in mijn jeugd ook heel zoekende naar liefde. Ik zocht dat in vriendjes. Alleen die vriendjes konden dat ‘gat’ totaal niet opvullen. In 2017 kwam ik tot geloof en kwam ik in aanraking met Gods liefde. Een onvoorwaardelijke liefde waar je niks voor hoefde te doen. Dat raakte mij enorm en ik was meteen overtuigd: Hij kan wel het ‘gat’ vullen. 

Alleen toen liep ik tegen een muur aan, want ik kon Zijn liefde totaal niet ontvangen. Ik had zo’n muur om mijn hart heen gebouwd, dat Hij er niet eens bij kon komen. 

Dit werd het begin van mijn reis. De reis om die muur te laten afbreken en God toe te laten in mijn hart. Want die muur voelde misschien heel erg beschermend, alleen ik voelde me daarachter enorm eenzaam.

Kun jij liefde toelaten in je hart?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.