Kun jij de touwtjes loslaten?

Start | Kun jij de touwtjes loslaten?

De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van het huis waar druk geklust wordt en het examen voor mijn coaching-cursus. Dat zijn dus een hoop triggers voor stress. Niks gaat zoals je denkt en wil dat het gaat. En de laatste keer dat ik examen heb gedaan kan ik me niet eens meer herinneren. 

Wat doe je dan? Laat je je meeslepen in de stress of ga je er boven staan? Met je verstand weet je prima wat de juiste weg is, maar doe het maar even. 

Bij mij helpt het geloof hier enorm in. Ik laat de touwtjes los en geef het aan God. Maakt dat de keuze makkelijker? Nee, echt niet! Ik denk dat ik elke dag weer die touwtjes terug pak en voordat ik het weet zit ik me weer druk te maken. Druk maken om dingen waarvan je van te voren toch niet weet hoe het gaat lopen is energieverspillend. Maar dit weten en dit toepassen zijn toch twee verschillende dingen. 

Het examen ging goed en deze week krijg ik de uitslag. Ik ben benieuwd! En het huis? Ook daar zijn de problemen weer ‘opgelost’ en kunnen we door met onze planning. Dus ja, achteraf gezien had ik me wellicht iets minder druk kunnen maken 😉 Hoe ga jij om met zorgen en stress? Kun jij de touwtjes loslaten? 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.