Koningsdag

Start | Koningsdag

Vandaag is het Koningsdag. We vieren de 54e verjaardag van onze koning Willem-Alexander, hoera, hoera, hoera!

Onze koning heet voluit: Willem-Alexander Claus George Ferdinand, een hele mond vol. Voor ons is hij vooral Koning der Nederlanden en dat is ook precies de titel waaronder hij ons land regeert. Maar wist je dat hij als koning nog veel meer titels op zijn naam heeft staan? Namelijk:

Prins der Nederlanden,
Prins van Oranje-Nassau,
Jonkheer van Amsberg,
Markies,
Graaf,
Burggraaf,
Baron,
Vrijheer,
Heer.

Wow! Uit al die titels van Willem-Alexander komen ook veel functies voort: militaire functies, maatschappelijke functies, bestuursfuncties, koninklijke functies, beschermende functies, erefuncties…

Eén man,
Willem-Alexander,
Vele titels,
Vele functies,
Koning der Nederlanden.

Ik moet denken aan Jezus. Ook Hij is een Koning, en wat voor één! Hij is de Koning van de hemel en de aarde. In de Bijbel staan ongeveer 200 namen voor Jezus. Deze namen geven een beschrijving van wie Hij is en welke functies Hij vervult. Een kleine greep uit de vele titels: 

Sterke God,
Wijze bestuurder,
Koning van de vrede,
Wijsheid,
Rechtvaardige,
Almachtige,
God van troost,
Bevrijder,
Vriend van zondaars,
Die is, Die was, Die komt,
Hoop,
Licht van de wereld,
Leven,
Overwinnaar,
Liefde,
Zoon van de Allerhoogste,
Redder,
Waarheid.

Eén man,
Jezus,
Vele titels,
Vele functies,
Koning van hemel en aarde,
Koning der koningen.

Willem-Alexander heeft een heel aantal namen en functies. Jezus heeft er wel 200. Willem-Alexander is Koning der Nederlanden. Jezus is Koning der Koningen. Verschil moet er zijn!
Ik ben dankbaar voor de beide koningen in mijn leven. 

Fijne Koningsdag!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.