(Klimaat) verandering

Start | (Klimaat) verandering

Ik lees bijna dagelijks wel berichten op het nieuws over klimaatverandering. Althans… de gevolgen ervan. Notabene een tornado in Amsterdam! De extreem hoge temperaturen, de eikenprocessierups die nu opeens iedereen kent. Vreemde verschijnselen in onze westerse wereld, ja toch?

Wie weet maak jij ook een klimaatverandering mee in je eigen leven. Waarin omstandigheden opeens zo anders worden dat het grote gevolgen heeft. De droogte van eenzaamheid, de hitte van verdriet, stormen van ziekte of financiële zorgen. Onherroepelijke schade van het verliezen van dierbaren.

Ik wil je bemoedigen dat het leven doorgaat en een weg vindt. Het is de kunst om mee te bewegen met de verandering. Niet langer te vechten maar te accepteren. 

De natuur leert dit ook. Zo las ik dit berichtje van de Vogelbescherming:

De mees heeft een methode ontwikkeld om de eikenprocessierups met lange 

brandharen toch te kunnen eten. Hij strijkt de rups langs een tak voor hij hem opeet. 

Zelfs de jongen worden ermee gevoerd en vliegen gezond uit! Na een jaar hadden 

meer koolmeesjes dit gedrag ontdekt of gekopieerd.  

Mooi is dat, hè? De natuur vindt zijn weg – en dat kunnen wij ook. ☺ 

Meebewegen, gebruik maken van wat ons aangeboden wordt en van elkaar leren. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.