Kijken en zien

Start | Kijken en zien

Misschien heb je een bril? Voor elke dag of een leesbril? Waarschijnlijk heb je wel een zonnebril. Heel fijn zo’n hulpmiddel vind ik, maar ook wel eens lastig. Bij temperatuurverschillen beslaan de glazen, bij regen zie je alles door druppeltjes. En als je het warm hebt, glijdt de bril van je neus. Mijn laatste ervaring is dat met een mondkapje op (vanwege de coronamaatregelen) je bril ook beslaat. En wat doe je dan? Snel even schoonpoetsen en proberen of je weer goed ziet.

Kijken door een bril helpt beter zicht te hebben op de wereld om je heen. Als je bijziend of verziend bent, kan dat met min- en plusglazen gecorrigeerd worden. Zonder mijn bril zie ik niet scherp en mis de details. Heel belangrijk in het dagelijks leven.

Welke bril en wanneer je hem opzet maakt verschil voor je zicht. In de zon is een zonnebril prettig, maar als het donker is, zie je met een zonnebril juist slechter. De uitdrukking: alles door een roze bril zien, onderstreept dit. De kleur van je brillenglazen beïnvloedt je beleving.

Toch is ons zicht op de wereld, met en zonder bril, nooit compleet. Nu kijken we nog door een wazige bril, maar eens zullen we alles zien zoals het bedoeld is. En heb je geen bril meer nodig!

Ik kijk ernaar uit, en jij?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.