Kijk eens om je heen

Start | Kijk eens om je heen

Als ik boodschappen ga doen of buiten op straat loop dan kijk ik om me heen en zie ik vaak ‘rennende’ en gehaaste mensen. Veel mensen worden meegenomen in de waan van de dag. Tegenwoordig moet alles snel, snel en het liefst ook zoveel mogelijk op één dag.

Wat we op zo’n moment vergeten is om even stil te staan en om ons heen te kijken. Naar de natuur, naar jezelf, maar ook naar de ander. Mensen rennen elkaar voorbij en soms kijken ze geïrriteerd naar je als je zogenaamd in de weg loopt. Ik vind dat verdrietig om te zien. Hoeveel van deze mensen voelen zich niet gezien door een ander? Ik denk dat dat er stiekem heel erg veel zijn. 

Daarom heb ik mezelf voorgenomen om tijdens bijvoorbeeld het boodschappen doen om te kijken naar een ander. En dat begint heel simpel door “goedendag” tegen iemand te zeggen. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat iemand daarvan schrok! Dat is toch raar eigenlijk?

Toch blijf ik het doen, want ik merk dat mensen het fijn vinden. Ze worden gezien en even uit hun ‘haast’ gehaald. Het lijkt misschien iets kleins, maar misschien zeg je net gedag tegen iemand die net heel slecht nieuws heeft gehad of tegen iemand die heel erg eenzaam is. 

Ik daag je uit. De eerstvolgende keer dat je ergens bent, sta eens stil en kijk om je heen. Wie zie je? Zeg eens gedag tegen die persoon. 

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.