Kiezen vanuit rust

Start | Kiezen vanuit rust

Angst, stress of boosheid zijn toch wel de aller-aller-slechtste raadgevers die ik ken. Ze zijn emotie. En emotie kan op de loop gaan met je, meestal door iets wat op een bepaald moment bij je binnengekomen is. Een uitspraak van iemand of een conclusie die je zelf hebt getrokken uit een bepaalde situatie. Gedachten die maar rondcirkelen in je hoofd. Het steekt als het ware een vuurtje aan en voor je het weet staat je hart in de fik.

Met angst, stress, onzekerheid of boosheid.

Grote keuzes maken vanuit angst, stress of boosheid (of enthousiasme!) is iets wat ik vroeger vaak wel deed, maar nu niet snel meer zou doen. Ik heb geleerd om altijd eerst weer terug naar de rust te gaan, en van daaruit te kiezen.

Ontdek hoe het vuurtje ontstond – want, ben je soms ver over je eigen grenzen gegaan? Of voel je eigenlijk angst en schiet je automatisch in de ‘fight-modus’. Waarom word je zo onzeker, denk je ten diepste net zo over jezelf? Sta eens stil bij het geruststellende besef dat je er niet alleen voor staat.

Als je helder ziet welke keuzes er zijn,
dán is het tijd om te kiezen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.