Kerst met een lach en een traan

Start | Kerst met een lach en een traan

Kerst komt eraan. Overal waar je om je heen kijkt zie je kerstversieringen, hoor je kerstmuziek en zie je kerstreclames. Ik vind december altijd een gezellige maand. Ik hou van de lichtjes en versieringen. Ik heb de afgelopen jaren kersthuisjes gespaard en met kerst maak ik een heel kerstdorp met poppetjes, huisjes, boompjes, sneeuw en heuvels. Dit is een passie die ik van mijn Spaanse opa en moeder heb geërfd. 

Sinds 2015 heeft kerst voor mij ook een verdrietige kant. Mijn moeder is in dat jaar overleden op jonge leeftijd en kerstavond was voor haar altijd een speciale avond. In Spanje (mijn moeder is van Spaanse afkomst) is kerstavond hét belangrijkste moment van het jaar. 

Ondanks dat het een verdrietige kant heeft, geniet ik wel weer van kerst. Want in mijn hart is mijn moeder er altijd bij. Kerst brengt mij dus ook weer dichter bij haar. Als ik met het kerstdorp bezig ben, dan herinnert het mij aan de tijd dat ik samen met mijn moeder een kerstdorp ging bouwen.

Is er iemand die jij mist met kerst? Heb jij een manier voor jezelf gevonden om diegene op een mooie manier te kunnen herinneren tijdens deze dagen? 

Ik wens je een mooie kerst toe, al is het met een traan en een lach. Maar vergeet vooral die lach niet, want jouw geliefde zou willen dat je lacht en geniet!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.