Kerst, feest van het licht.

Start | Kerst, feest van het licht.

Kijk je uit naar de Kerstdagen of zie je er eigenlijk enorm tegenop? Misschien hoop je dat deze dagen snel voorbij zijn? Is het ieder jaar hetzelfde en denk je al precies te weten hoe het zal verlopen? Heb je verplichtingen, verwachten andere mensen iets van je? De gevoelens en gedachten die de feestdagen ons bezorgen zijn soms best ingewikkeld.

“It’s the most wonderful time of the year”, hoor je op de radio. Misschien is dat voor jou wel helemaal niet zo. Welk beeld heb jij bij Kerst? Is het een traditie, een familiefeest of een kans om eens flink uit te pakken op verschillende gebieden? Het contrast met het dagelijks leven kan groot zijn. De donkere dagen voor Kerst kunnen je somber stemmen.

Contrast is denk ik een kenmerk van het Kerstfeest. In de nacht van het eerste Kerstfeest, scheen een ster door de wolken. Een lichtje dat wees naar het Licht.  De Schepper van hemel en aarde, God zelf, kwam als kind naar de wereld. Zijn leven op aarde begon in die nacht. De hemel werd verlicht door een stralend engelenkoor. De herders en de wijzen weten niet wat hen overkomt; om dit licht kun je niet heen! Jezus, het Licht van de wereld doorschijnt en verlicht alles. Bij Hem is geen duisternis meer.

Denk daar maar aan bij ieder kaarsje wat je ziet branden deze Kerstdagen!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.