Johnny Cash

Start | Johnny Cash

Ik luister graag naar muziek waar ‘een verhaal’ inzit. Liedjes die gaan over het leven en al de strubbelingen die daarmee gepaard gaan. Als kind had ik een fascinatie voor cowboys en speelde ik vaak, met een bezem als paard, westerns na die ik op tv had gezien!

En die combinatie van muziek en cowboys heeft ervoor gezorgd dat ik een liefhebber ben geworden van country muziek. En dan met name de muziek van Johnny Cash. Zijn liedjes hebben iéts dat mij raakt. Zijn baritonstem en zijn vermogen om een verhaal tot leven te brengen zijn ongekend! 

Ook vind ik hem als persoon fascinerend. Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij geworsteld heeft met zijn persoonlijke demonen en hij is bijna ten onder gegaan aan drank&drugs! 

Ondanks al die tegenslagen vond hij toch steeds weer de kracht om dat podium op te klimmen en zijn hart en ziel te geven aan zijn publiek. Tot hij op een dag, totaal ontredderd, zich op de bodem van zijn eigen bestaan bevond en ervan overtuigd was dat zijn laatste uur had geslagen…

Hij besloot zich toen, als soort van laatste redmiddel, te richten tot God. Hij gaf zich letterlijk over en legde zijn leven in Gods handen. Vanaf dat moment voelde hij zich gered en hervond hij de kracht om zichzelf te zuiveren! Hij ging door met het maken van muziek, kickte af van drank&drugs en werd de man en vader die hij altijd al had willen zijn…

Dit alles maakt zijn muziek voor mij nog specialer. Johnny Cash…wat een bijzondere man en artiest!

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.