Is jezelf op nummer één zetten egoïstisch?

Start | Is jezelf op nummer één zetten egoïstisch?

Wij mensen vinden het vaak moeilijk om onszelf op nummer één te zetten. We zetten heel makkelijk een ander op nummer één, maar onszelf? Als we hooggevoelig zijn dan is het vaak een nog grotere uitdaging, want oh wat kunnen wij super loyaal zijn naar anderen. Alleen vaak vergeten we ook loyaal te zijn naar onszelf 😉

We hebben dit niet altijd door. We zijn dan zo enthousiast aan het geven aan anderen en denken dat het goed gaat. 

Als je nu even een pas op de plaats maakt en rustig gaat zitten, stel je jezelf dan de volgende vraag: “Zorg ik goed voor mezelf en durf ik mezelf op nummer één te zetten?” Wees eerlijk naar jezelf, wat zou jij hierop antwoorden? Diep van binnen weet je vaak wel het antwoord, het is alleen de vraag of je hier naar durft te kijken.

Jezelf op nummer één zetten voelt soms zo ontzettend egoïstisch. Althans, dat heb ik vaak zo ervaren. Daarom deed ik het niet en was ik eigenlijk alleen maar bezig met een ander. Daarnaast vond ik met mezelf bezig zijn ook confronterend. Dus met een ander bezig zijn was voor mij ook een vorm van vlucht. Ik heb mogen leren dat jezelf op één zetten niet slecht is en dat confrontatie soms gewoon even nodig is. Want uiteindelijk heeft me dat geholpen om uit mijn omstandigheden te komen die ik soms te veel onder een vloerkleed probeerde te stoppen.

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.