Is er veel veranderd in jouw leven?

Start | Is er veel veranderd in jouw leven?

Is er veel veranderd in je leven de laatste tijd? Ingrijpende veranderingen? Of zijn het kleine dingen waarvan je denkt: “waarom verandert dat, het was toch goed zo”? Veranderingen vragen om aanpassingsvermogen en flexibiliteit, dat kan moeilijk zijn en soms wil je dat gewoon niet. Het maakt je dan onrustig of misschien zelfs bang! Je weet niet hoe het zal gaan en raakt het overzicht kwijt.

Precies om die reden vind ik het fijn om af en toe ergens te zijn waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan en er niets veranderd is. Franse kerkjes bijvoorbeeld, waar je zo naar binnenloopt op ingesleten stenen en de oude geur ruikt. De kerk hangt vol met schilderingen die een eeuwenoud verhaal laten zien. Soms herinneringen aan wereldoorlogen. De begraafplaatsen eromheen zijn meestal wat vervallen.

Zijn dit bekende beelden voor je? De rustiek van oude kerken zit in het blijven staan voor het doel waarvoor ze bestemd zijn. Een plaats om God te ontmoeten en te betrekken bij de bijzondere gebeurtenissen in mensenlevens. Dit ervaren geeft mij rust in snel veranderende tijden. Kun je je dat voorstellen? Of heb je zelf een hele andere manier om met veranderingen om te gaan?

Een mooie dag!

mm

Meld je vandaag aan voor een dagelijkse levensles en bemoediging. Zeven verschillende schrijvers delen met jou hun verhalen en levenslessen, zodat jij je dag goed kan beginnen!*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.